Посетете сайта zonasot.com
Посетете сайта zonasot.com


Лятната къща (06.07.2009г.)
Принтирай
Лятната къща
05.07.2009
Лятната къща
Лято у дома

Къщата за отдих през лятото трябва да е различна от жилището, в което живеем ежедневно.Тя трябва да е по-просто устроена, по-удобна и да се нуждае от по-малко поддръжка.


Ако сте решили да промените малко това любимо място, това може да се окаже едно много вълнуващо и забавно занимание. В него можете да вложите цялото си въображение.


Добре е интериорът в случая да е хармоничен, без излишни неща и безпорядък.


Всичко трябва да е удобно и просто.


Цветовете на стените са много важни. Резидаво, бледо розово, бежово, небесно синьо. Ако сте боядисвали миналото лято и сега не искате да го правите, можете просто да освежите стените с някакъв бордюр или като залепите шарен тапет на една –две стени.


Топлите цветове – наситено червено, зелено, тъмно жълто са едно интересно решение.Шарените килимчета и винтидж одеялцата са едно прекрасно романтично допълнение към интериора, но не прекалявайте с тях.


Избягвайте да окачвате много предмети по стените. Те само ще отвличат вниманието ви, а и някои неща, като например стенния календар, не са ви нужни, докато почивате.


Най – подходящото покритие за пода е дървото, камъка, керамиката. Не го покривайте с килими, за да се насладите в пълна степен на хладината под краката си.


Изберете удобни дървени или ратанови мебели и задължително няколко тапицирани, върху които да се излегнете удобно, когато решите.


По – едрите (например диван, пейка) поставете срещу стената. Така помещението ще изглежда по-просторно и по – уютно. Подходящи са малки масички, върху които да поставите чашата с разхлаждащо питие или лекото четиво.


В стаята за почивка завивките и калъфките трябва да са в светли тонове.


Завесите навсякъде е добре да са леки като материя и свежи като цветове, за да се полюшват ефирно на въздуха през отворените прозорци.


Изберете естествени елементи за дизайн и украса на лятната къща – камък, дърво и т.н. Те са с непреходна красова и не се нуждаят от много поддръжка, а освен това са безплатни.


Можете да използвате интересни камъни, като праг на къщата, за маркиране на на пътеката в градината, за изграждане на алпинеум с различни сукулентни.


Флоралните елементи /живи цветя в саксии и сандъчета, изсушени билки и полски цветя/ в лятната къща всякога са подходящи и почти задължителни. Те придават свежест и създават усещане за близост с природата и натуралното.


Лятната къща /вилата/ е подходящо място като дисплей на стари семейни снимки, детски рисунки и сувенирчета с емоционална стойност.


В провинциалния стил не се вписва елетронната техника (клетъчни телефони, мощни уредби, компютри). Лятната къща е място за релакс и спокойствие.


В градината нещата трябва да са организирани така, че да не е нужна много работа. Изберете голям брой различни по вид треви и многогодишни, които трябва само да се почистват периодично от плевели.


В двора задължително поставете хранилка за птички или дървена къщичка. Птиците са прекрасни създания, които през лятото оживяват всяко място с хубавите си песни.


Осветлението в и около лятната къща също е от голямо значение. Можете да избирате между ефектни фенери от ковано желязо, скрито осветление между растенията в градината или обикновени чайни свещи за вечерта, поставени в подходящи поставки.


Източник: www.zadoma.com


Посетете сайта zonasot.com
Посетете сайта zonasot.com
© 2005-2011 Ирис Визия ООД. Всички права запазени.